PruBSN Lestari Honest Review

PruBSN Lestari adalah satu plan terbaru daripada PruBSN. Apa yang dia cover?

Mainly adalah kalau seseorang tu meninggal dunia, waris dia dapat pampasan takaful. Boleh nak katakan ini adalah plan hibah Takaful tapi unique selling point dia adalah dia adalah guaranteed approval.

Maksudnya, orang tu dah sakit pun dia akan terima juga sebagai pencarum. Orang yang tengah sakit pun boleh diterima.

Waktu nak sign up dia tak tanya pun soalan berkenaan kesihatan. 

“Habis tu macam mana company nak untung?”

Rate dia adalah lebih tinggi daripada biasa. Contohnya kalau ambil plan Takaful hibah yang lain boleh dapat jumlah hibah RM 350,000 dengan hanya mencarum RM 150 sebulan tapi untuk plan ini perlu mencarum RM 170 sebulan. (ini adalah contoh, faktor yang menentukan harga bulanan adalah umur, jantina dan pekerjaan). 

Lagi satu yang perlu tahu adalah kalau kematian berlaku within 2 tahun daripada sign up, dia akan hanya return semua duit yang telah dibayar setiap bulan.

Opinion saya

Ini adalah step into the right direction, saya sangat happy apabila company takaful/insurans sudah mula cover penyakit yang sedia ada. Harapnya in the future, dia boleh cover juga penyakit yang sedia ada untuk treatment bill hospital.

Kalau nak apply PruBSN Lestari plan ni boleh contact agent saya, iaitu saya wa.me/60126225202

Nama saya Amin

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Follow Us

Related Posts

Apa Itu Hibah Takaful?

Apa Itu Hibah Takaful?

Selalu sangat agent Takaful sebut tapi... Apa itu hibah Takaful? Mesti korang google dan tertanya-tanya "apa itu hibah takaful?" Tahniah anda dah sampai ke sini. Jom saya terangkan secara ringkas. Hibah Takaful adalah plan Takaful yang diambil oleh pelanggan Takaful...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *