Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Lagi mahal dari duduk hotel.
Alhamdulillah saya nak kongsi berita baik saya baru dapat anak perempuan baru lahir 23/11/23.

Pada mula kita ditempatkan di bilik RM 350/sehari (personal room di maternity ward). Lepas tu ramai orang datang visit dan isteri mula rasa tak selesa dan nak buat skin to skin and nak breastfeed pun susah jadi kita decide nak upgrade bilik yang lebih besar.

Kalau kat KPJ Damansara hari tu dia panggil berlian room. RM 850/sehari. Bestnya bilik ni adalah ada bilik separate untuk visitor dan untuk wife.

Besar la bilik tu selesa, ada meja makan, tempat duduk, toilet untuk visitor dan semuanya lengkap macam hotel. Dia include sekali meals untuk penjaga.

Tapi dari segi treatment sama sahaja, doctor treat sama, ubat sama, nurse sama.

Jadi kalau nak ambil medical card dengan PruBSN, takda difference kalau ambik bilik 150, bilik 200 ataupun bilik 1000. Yang penting, kita nak sihat dan nak dapat treatment di hospital. Mungkin kurang selesa di bilik 150 sebab kena kongsi dua atau 4 orang tapi kita bukan nak duduk hospital lama-lama pun kan?

Kita nak sihat cepat dan selesa di rumah.

Jadi kalau tahun 2024 ni ada sesiapa yang belum lagi ambil plan medical atau hibah boleh whatsapp saya di bawah ini.
wa.me/60126225202

Kalau nak buat referral boleh refer di sini Refer2Earn 2023+ (prudential.com.my)
Dapat RM 150 untuk setiap satu referral

Referral Code: 60126225202 (no telephone saya)
Kalau ada rezeki kita boleh berhubung lagi.

Nama saya Amin

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Follow Us

Related Posts

Travel Takaful Etiqa Review : Okay ke tidak?

Kenapa saya jadi agent Takaful General? Sebagai seorang consultant takaful, saya dulu hanya focus kepada medical card, hibah dan investment plan macam PruBSN Aspirasi tetapi ramai client saya tanya : Ada buat insurance kereta tak? Ada buat travel insurance tak? Ada...

Strategi Saya Untuk Jana RM 100,000 Pada Tahun 2024

Diorang kata RM 100,000 pertama ni susah. Tapi lepas dah capai ni, senang je nak jadi RM 200,000, RM 300,000 sampai la ke RM 1,000,000 dan seterusnya.   Jadi pada tahun 2024, In sya Allah saya akan kumpul RM 100,000. So...

Week 33 Update : Pengalaman Bersalin di KPJ Damansara

Kita dah minggu ke 33 alhamdulillah lagi sebulan untuk menanti kehadiran puteri pertama kami. Baby M. Baru tahu kalau pregnant boleh masuk parking KPJ dan ada parking warna pink itu khas untuk mak yang mengandung tapi icon dia gambar mak bawak anak-anak tapi guard tu...

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

https://youtu.be/L0xP9jRsN9Y?si=7-DzThJexLl3-Z_Y Semua orang ingin mencapai kestabilan kewangan dan meningkatkan simpanan mereka. Untuk mencapai matlamat ini, saya telah membuat beberapa keputusan bijak untuk tahun 2024. Inilah senarai 9 benda yang saya telah berhenti...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *