Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Lagi mahal dari duduk hotel.
Alhamdulillah saya nak kongsi berita baik saya baru dapat anak perempuan baru lahir 23/11/23.

Pada mula kita ditempatkan di bilik RM 350/sehari (personal room di maternity ward). Lepas tu ramai orang datang visit dan isteri mula rasa tak selesa dan nak buat skin to skin and nak breastfeed pun susah jadi kita decide nak upgrade bilik yang lebih besar.

Kalau kat KPJ Damansara hari tu dia panggil berlian room. RM 850/sehari. Bestnya bilik ni adalah ada bilik separate untuk visitor dan untuk wife.

Besar la bilik tu selesa, ada meja makan, tempat duduk, toilet untuk visitor dan semuanya lengkap macam hotel. Dia include sekali meals untuk penjaga.

Tapi dari segi treatment sama sahaja, doctor treat sama, ubat sama, nurse sama.

Jadi kalau nak ambil medical card dengan PruBSN, takda difference kalau ambik bilik 150, bilik 200 ataupun bilik 1000. Yang penting, kita nak sihat dan nak dapat treatment di hospital. Mungkin kurang selesa di bilik 150 sebab kena kongsi dua atau 4 orang tapi kita bukan nak duduk hospital lama-lama pun kan?

Kita nak sihat cepat dan selesa di rumah.

Jadi kalau tahun 2024 ni ada sesiapa yang belum lagi ambil plan medical atau hibah boleh whatsapp saya di bawah ini.
wa.me/60126225202

Kalau nak buat referral boleh refer di sini Refer2Earn 2023+ (prudential.com.my)
Dapat RM 150 untuk setiap satu referral

Referral Code: 60126225202 (no telephone saya)
Kalau ada rezeki kita boleh berhubung lagi.

Nama saya Amin

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Follow Us

Related Posts

Berapa Gaji Sebulan Yang Akan Buat Kita Gembira?

Berapa Gaji Sebulan Yang Akan Buat Kita Gembira?

Di tengah-tengah cabaran ekonomi global dan perubahan dinamik sosial, soalan tentang gaji yang selesa sering menjadi tumpuan. Di Malaysia, definisi gaji yang selesa dapat berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor seperti lokasi, kos sara hidup, tanggungan...

Tips Pengurusan Kewangan Generasi Muda: Umur 20 – 30

Tips Pengurusan Kewangan Generasi Muda: Umur 20 – 30

Pengurusan kewangan adalah satu skill penting yang perlu dikuasai oleh generasi muda, terutamanya di dalam usia 20 hingga 30 tahun. Dalam dekad awal kehidupan ini, perancangan kewangan yang bijak akan membantu membentuk asas yang kukuh bagi masa depan kewangan anda....

Ciri-ciri Memilih Pelan Takaful Hibah yang Tepat: 5 Perkara Penting

Ciri-ciri Memilih Pelan Takaful Hibah yang Tepat: 5 Perkara Penting

Dalam beberapa tahun ini, permintaan untuk pelan Takaful hibah semakin meningkat, di mana lebih ramai individu mencari penyelesaian kewangan yang patuh Shariah yang sesuai dengan keperluan unik mereka. Takaful hibah menawarkan perlindungan dan peluang untuk memberi...

Cara Kenal Pasti Agent Takaful Yang Professional

Cara Kenal Pasti Agent Takaful Yang Professional

Bagaimana Memilih Ejen Takaful Hayat yang Tepat Memilih ejen takaful hayat yang tepat merupakan keputusan penting yang dapat memberi impak besar terhadap masa depan kewangan dan ketenangan jiwa anda. Dengan begitu banyak ejen dan agensi yang berusaha menarik perhatian...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *