Jumlah Claim Prudential Pada Tahun 2023 – RM 2 Billion

Seluruh tahun lepas, Prudential dah bayar total RM 2 billion ringgit. Banyak ke tak ni?

Kos pembinaan stadium paling canggih di Malaysia adalah RM 200 juta. (Stadium JDT).

Dengan RM 2 Billion ini, kita boleh bina satu stadium yang sama canggih untuk setiap negeri lain di semenanjung Malaysia. Maksudnya setiap negeri dapat satu stadium bola masing-masing.

Kembali kepada claims Prudential tadi, claim paling tinggi adalah claim medical (kos rawatan di hospital) sebanyak RM 1.46 billion dan diikuti oleh claim kematian sebanyak RM 322 juta.

Kalau ikut gambar rajah di atas, semakin ramai client prudential yang jatuh sakit di antara umur 41-50.

Fakta 1 – Claim cancer treatment di Malaysia boleh mencecah RM 395,000. 

Sekiranya limit medical card tahunan anda kurang daripada RM 395,000, saya sangat sarankan untuk upgrade kepada limit lebih tinggi. Kalau takda medical card boleh dm saya untuk sign up sementara masih sihat dan harga masih murah.

Fakta 2 – Data mengatakan sudah ada ramai kemunculan pesakit kanser yang umur sekitar 30 tahun. 

Prudential Malaysia sudah cover targeted cancer medicine dimana ianya lebih effective dan kurang side effects kepada badan pesakit yang menerima treatment untuk kanser.

Dengan adanya ini, In sya Allah lebih ramai pesakit kanser dapat treatment yang lebih berkesan.

Kalau ada sedang mencari plan Takaful, boleh message saya untuk consultation.

Number telephone whatsapp saya adalah dibawah ini. Boleh call juga untuk set appointment. 

0126225202

Muhammad Al Amin | Takaful Consultant

 

Nama saya Amin

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Follow Us

Related Posts

Travel Takaful Etiqa Review : Okay ke tidak?

Kenapa saya jadi agent Takaful General? Sebagai seorang consultant takaful, saya dulu hanya focus kepada medical card, hibah dan investment plan macam PruBSN Aspirasi tetapi ramai client saya tanya : Ada buat insurance kereta tak? Ada buat travel insurance tak? Ada...

Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Lagi mahal dari duduk hotel. Alhamdulillah saya nak kongsi berita baik saya baru dapat anak perempuan baru lahir 23/11/23. Pada mula kita ditempatkan di bilik RM 350/sehari (personal room di maternity ward). Lepas tu ramai orang datang visit dan isteri mula rasa tak...

Strategi Saya Untuk Jana RM 100,000 Pada Tahun 2024

Diorang kata RM 100,000 pertama ni susah. Tapi lepas dah capai ni, senang je nak jadi RM 200,000, RM 300,000 sampai la ke RM 1,000,000 dan seterusnya.   Jadi pada tahun 2024, In sya Allah saya akan kumpul RM 100,000. So...

Week 33 Update : Pengalaman Bersalin di KPJ Damansara

Kita dah minggu ke 33 alhamdulillah lagi sebulan untuk menanti kehadiran puteri pertama kami. Baby M. Baru tahu kalau pregnant boleh masuk parking KPJ dan ada parking warna pink itu khas untuk mak yang mengandung tapi icon dia gambar mak bawak anak-anak tapi guard tu...

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

https://youtu.be/L0xP9jRsN9Y?si=7-DzThJexLl3-Z_Y Semua orang ingin mencapai kestabilan kewangan dan meningkatkan simpanan mereka. Untuk mencapai matlamat ini, saya telah membuat beberapa keputusan bijak untuk tahun 2024. Inilah senarai 9 benda yang saya telah berhenti...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *