Perodua Axia E 2023 – Cara Nak Pakai Kereta Ini Secara Percuma

Kereta paling murah dalam Malaysia sekarang ini. Sesuai untuk orang yang memang memerlukan sebuah kereta tapi tidak mampu untuk kereta yang mahal-mahal. Cuma kurangnya adalah dia guna manual gearbox. Sekiranya ianya diberikan variant auto saya pasti lebih ramai yang akan beli.

Kalau anda nak beli kereta ini dan ingin pakainya secara percuma, boleh buat jadi kereta sewa untuk hari yang anda tak pakai kereta. Saya dengar daripada pemilik syarikat kereta sewa adalah Axia adalah pilihan yang paling banyak disewa. Terutamanya untuk pelajar-pelajar university.

Saya suggest anda download ‘car sharing app’ seperti Moovby dan promote kereta Axia anda di situ. Saya pasti anda akan dapat lebih daripada RM 300 sebulan untuk bayar installment kereta bulan-bulan.

Jangan bergantung pada itu sahaja, anda boleh charge lebih untuk service drop off dan pick up. Service sediakan air dan makanan dalam kereta. Anda juga boleh provide service sediakan baby chair bagi keluarga yang menyewa tapi ada baby.

Dengan cara ini, saya pasti anda boleh dapat pakai kereta Axia ini secara percuma. Cuba la dan bagitau saya sama ada anda berjaya.

Nama saya Amin

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Follow Us

Related Posts

Travel Takaful Etiqa Review : Okay ke tidak?

Kenapa saya jadi agent Takaful General? Sebagai seorang consultant takaful, saya dulu hanya focus kepada medical card, hibah dan investment plan macam PruBSN Aspirasi tetapi ramai client saya tanya : Ada buat insurance kereta tak? Ada buat travel insurance tak? Ada...

Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Lagi mahal dari duduk hotel. Alhamdulillah saya nak kongsi berita baik saya baru dapat anak perempuan baru lahir 23/11/23. Pada mula kita ditempatkan di bilik RM 350/sehari (personal room di maternity ward). Lepas tu ramai orang datang visit dan isteri mula rasa tak...

Strategi Saya Untuk Jana RM 100,000 Pada Tahun 2024

Diorang kata RM 100,000 pertama ni susah. Tapi lepas dah capai ni, senang je nak jadi RM 200,000, RM 300,000 sampai la ke RM 1,000,000 dan seterusnya.   Jadi pada tahun 2024, In sya Allah saya akan kumpul RM 100,000. So...

Week 33 Update : Pengalaman Bersalin di KPJ Damansara

Kita dah minggu ke 33 alhamdulillah lagi sebulan untuk menanti kehadiran puteri pertama kami. Baby M. Baru tahu kalau pregnant boleh masuk parking KPJ dan ada parking warna pink itu khas untuk mak yang mengandung tapi icon dia gambar mak bawak anak-anak tapi guard tu...

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

9 Benda Saya Berhenti Beli Untuk Jana Lebih Duit Pada Tahun 2024

https://youtu.be/L0xP9jRsN9Y?si=7-DzThJexLl3-Z_Y Semua orang ingin mencapai kestabilan kewangan dan meningkatkan simpanan mereka. Untuk mencapai matlamat ini, saya telah membuat beberapa keputusan bijak untuk tahun 2024. Inilah senarai 9 benda yang saya telah berhenti...

Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *