Kewangan, Takaful dan Perniagaan

Travel Takaful Etiqa Review : Okay ke tidak?

Kenapa saya jadi agent Takaful General? Sebagai seorang consultant takaful, saya dulu hanya focus kepada medical card, hibah dan investment plan macam PruBSN Aspirasi tetapi ramai client saya tanya : Ada buat insurance kereta tak? Ada buat travel insurance tak? Ada...

RM 100 eMadani : 5 Strategi Untuk Gandakannya

Tiba-tiba saya dapat notification daripada phone saya untuk claim eMadani daripada shopee. Lepas tu MAE, Setel dan TnG.  Tahniah buat 4 syarikat gergasi ini sebab dapat 'tender' untuk jadi salah satu 4 syarikat untuk jadi supplier e-Madani ini. Saya jangka 4 syarikat...

Best Ke Bilik VIP kat Hospital RM 850/sehari?

Lagi mahal dari duduk hotel. Alhamdulillah saya nak kongsi berita baik saya baru dapat anak perempuan baru lahir 23/11/23. Pada mula kita ditempatkan di bilik RM 350/sehari (personal room di maternity ward). Lepas tu ramai orang datang visit dan isteri mula rasa tak...
Amin

Amin

Blogger|Content Creator|Takaful Agent

Dalam blog ini saya menulis tentang kewangan, pewarisan harta dan takaful dengan harapan dapat memberi manfaat kepada pembaca dalam menguruskan kewangan masing-masing.

Berapa Gaji Sebulan Yang Akan Buat Kita Gembira?

Berapa Gaji Sebulan Yang Akan Buat Kita Gembira?

Di tengah-tengah cabaran ekonomi global dan perubahan dinamik sosial, soalan tentang gaji yang selesa sering menjadi tumpuan. Di Malaysia, definisi gaji yang selesa dapat berbeza-beza bergantung kepada pelbagai faktor seperti lokasi, kos sara hidup, tanggungan...

read more
Week 22 : Monthly Check Up

Week 22 : Monthly Check Up

Untuk check up ini, kami ada sedikit kerisauan kenapa baby masih tak bergerak lagi dan belum tendang lagi. Jadi lagi bertambah risau apabila doctor pun kata patut by now dah tendang. Jadi dia buat detailed scan, maksudnya dia scan dan ukur setiap organ, kaki, tangan,...

read more
Cara Kenal Pasti Agent Takaful Yang Professional

Cara Kenal Pasti Agent Takaful Yang Professional

Bagaimana Memilih Ejen Takaful Hayat yang Tepat Memilih ejen takaful hayat yang tepat merupakan keputusan penting yang dapat memberi impak besar terhadap masa depan kewangan dan ketenangan jiwa anda. Dengan begitu banyak ejen dan agensi yang berusaha menarik perhatian...

read more